När det kommer till att organisera utrymme för de flesta lager är lagerhyllor en av de mest effektiva och vanliga lösningarna. Oavsett vilket behov du har eller vilket utrymme du har till ditt förfogande så är uppmaningen att köpa lagerhyllor. Du kommer inte ångra dig. Du ökar effektiviteten, reducerar röran och erhåller en smart och flexibel förvaring för dina produkter, verktyg eller utrustning. Köp lagerhyllor!

Börja alltid med vikten

Att köpa lagerhyllor är enkelt men innan du trycker på knappen och köper hem ett lagersystem måste du veta ditt behov först. Ditt behov är detsamma som att ha koll på dina produkters vikt. Det är nämligen så att alla hyllor kommer med olika viktbegränsningar. Dels för hyllplanen, dels att det även kan finnas en maxvikt för hela lagerhyllan. En enklare lagerhylla passar bra om det är så att du ska lagra saker som inte väger så mycket. Har du däremot tyngre gods som ska lagras, då är det bra att satsa på en lagerhylla med ett helt hyllsystem som har en tyngre belastningskapacitet.

Var ska du ha din lagerhylla?

Att köpa rätt lagerhylla handlar också om att du har koll på var du ska ha dina hyllor. Visserligen är de flesta lagerhyllor flexibla men det finns några saker att tänka på. Ska lagerhyllan stå i en miljö där det är lite kallare, är det bra att du väljer en rostfri lagerhylla eller en galvaniserad stålhylla. Tänk också på utrymmets storlek. En stor fördel med att välja ett hyllsystem är att du kan bygga ut dem efter behov eller önskemål. Hyllsystem gör att du kan få en ökad flexibilitet där det går utmärkt att anpassa din förvaringslösning efter dina behov. En annan viktig aspekt när det gäller lagerhyllor och lagersystem är att tänka på säkerheten. Tänk därför på var i lokalen rätt förankring kan ske